Βασ. Σοφίας 50, Αθήνα, 11528

Τηλ.:210 7211789 / Κινητό: 6945 396950 / Φαξ: 210 7291491

Λίγα λόγια για εμάς...

Κέντρο Βιογενετικής πάνω από 30 χρόνια στο πλευρό των υπογόνιμων ζευγαριών.

Καλωσορίσατε στο πρότυπο κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης «Κέντρο Βιογενετικής». Το «Κέντρο Bιογενετικής» ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1984 από τον οραματιστή και ανθρωπιστή επιστήμονα, υφηγητή Νικόλαο Δημητρούλη- Βιοχημικό Αναπαραγωγής.


Το 1966 επιστρέφοντας από την Αμερική ο Νικόλαος Δημητρούλης εργάστηκε πρωτοποριακά όσον αφορά τον εργαστηριακό έλεγχο των γυναικείων ορμονών, βοηθώντας έτσι αρκετά υπογόνιμα ζευγάρια.


Το 1974 δημιούργησε την πρώτη Τράπεζα Σπέρματος στην Ελλάδα αλλά και μια από τις ελάχιστες υφιστάμενες της εποχής σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού με εξωσωματική γονιμοποίηση στο Λονδίνο το 1978, τη Λουίζα Μπράουν, ξεκίνησε τη μακρά του πορεία στο να εκπαιδευτεί σε διάφορα κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής ως εμβρυολόγος.


Αποτέλεσμα της μακροχρόνιας μελέτης στα πλέον γνωστά διεθνή  κέντρα ήταν η ίδρυση το 1984 σε συνεργασία με γνωστούς γυναικολόγους του ΠΡΩΤΟΥ πρότυπου κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, «Κέντρο Bιογενετικής».

Σκοπός του; Η παροχή  σύγχρονων λύσεων, στα προβλήματα αναπαραγωγής. Στο πέρασμα των χρόνων το κέντρο μας στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια για την πραγμάτωση των ονείρων πολλών υπογόνιμων  ζευγαριών.

Το 2000, τη σκυτάλη του κέντρου παρέλαβε ο Κωνσταντίνος Δημητρούλης, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, και γιός του ιδρυτή του «Κέντρου Βιογενετικής» , ο οποίος συνεχίζει πιστά το σπουδαίο και ιερό έργο, της υποβοήθησης του ερχομού μιας νέας ζωής στον κόσμο μας.


Σήμερα το «Κέντρο Bιογενετικής»  λειτουργεί με απόλυτο σεβασμό ως προς τις ανάγκες που προκύπτουν από το ιατρικό ιστορικό, αλλά και το ιστορικό γονιμότητας του κάθε ζευγαριού ξεχωριστά.


Οι παρεχόμενες ιατρικές  υπηρεσίες προσαρμόζονται στις προσωπικές σας ανάγκες ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η διαβεβαίωση ότι θα λάβετε υψηλής ποιότητας εξειδικευμένες θεραπείες έχοντας δίπλα σας το έμπειρο αλλά και προσιτό επιστημονικό δυναμικό του Κέντρου μας, συνοδοιπόρο σε κάθε σας βήμα.

Κάτι διαφορετικό...

Είμαστε απλά ένα ακόμα κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής;
Η απάντηση είναι… ΟΧΙ
Διότι:
 • Είμαστε το πρώτο Κέντρο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα
 • Διαθέτουμε μακροχρόνια εμπειρία στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή από το 1984
 • Έχουμε συνεργάτες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
 • Προσαρμόζουμε τις υπηρεσίες μας στις ανάγκες του κάθε ζευγαριού ξεχωριστά, χωρίς να ακολουθούνται συγκεκριμένα πρωτόκολλα και «οδηγοί μαγειρικής»
 • Δίνουμε έμφαση στη σωστή και πλήρη ενημέρωσή σας
 • Το ζευγάρι συμμετέχει ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας
 • Το συμφέρον του ασθενούς είναι πάντα πρωταρχικός στόχος
 • Λαμβάνουμε πάντα υπόψιν τη ψυχολογική φόρτιση του κάθε ζευγαριού
 • Εφαρμόζουμε σύγχρονες καινοτόμες θεραπείες και τεχνικές
 • Έχουμε υψηλά ποσοστά επιτυχίας
 • Είμαστε συνεχώς κοντά σας, χωρίς φραγμούς
 • Επιτυγχάνουμε αποτελεσματική θεραπεία, με κόστος σε πολύ λογικά πλαίσια, έχοντας πάντα ως γνώμονα τις δύσκολες εποχές που διανύουμε.
 • Η προσπάθεια είναι συλλογική για έναν ιερό σκοπό όπως είναι αυτός της δημιουργίας μιας νέας ζωής.
 
Η τελική επιλογή της ομάδας μας για την πραγμάτωση του ονείρου σας είναι αποκλειστικά δική σας, γι’ αυτό και θέλουμε να σας προσκαλέσουμε να δείτε το Κέντρο μας και να γνωριστούμε από κοντά πριν μας επιλέξετε!!!

Προσωπικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σ’ ένα εργαστήριο όπου ο πατέρας μου εργαζόταν καθημερινά για να κάνει ευτυχισμένα τα ζευγάρια που αντιμετώπιζαν προβλήματα τεκνοποίησης. Αυτές οι εικόνες χάραξαν το δρόμο μου προς την Ιατρική, την οποία σπούδασα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια απόκτησα την ειδικότητα του Μαιευτήρα – Χειρουργού – Γυναικολόγου εργαζόμενος σε διάφορα νοσοκομεία του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετέπειτα εξειδικεύτηκα στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή και Ενδοκρινολογία της Αναπαραγωγής στο ROyal LOndon HOSpital και στο St BartholOmew’s HOSpital του Λονδίνου.

Από το 2000 διευθύνω το Κέντρο Βιογενετικής που συνεργάζεται με κορυφαίους επιστήμονες του εξωτερικού στο τομέα της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής. Το Κέντρο Βιογενετικής είναι το πρώτο κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1984 από τον πατέρα μου Νικόλαο Κ. Δημητρούλη Βιοχημικό αναπαραγωγής, του οποίου το έργο συνεχίζεται αδιάλειπτα. Συνεχίζουμε να προσφέρουμε στο χώρο της υπογονιμότητας, δίνοντας χαρά σε αμέτρητα ανώνυμα και επώνυμα ζευγάρια, ενώ η διαρκής ενημέρωση για όλες τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της ανθρώπινης αναπαραγωγής και η παρακολούθηση παγκόσμιων συνεδρίων έχει ως αποτέλεσμα το Κέντρο μας να εφαρμόζει όλες τις σύγχρονες μεθόδους και να χρησιμοποιεί τα πιο σύγχρονα μηχανήματα στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής.

Είμαι μέλος σε πολλές διεθνείς και εγχώριες ιατρικές εταιρείες, όπως ενδεικτικά the European SOCiety of Human ReproductiOn and EmbryolOgy, the American SOCiety fOr Reproductive Medicine, την Ελληνική Εταιρία Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής κ.α.

Έχω δημοσιεύσεις τόσο σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία όσο και στον ημερήσιο τύπο. Έχω δώσει πολυάριθμες συνεντεύξεις στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, αλλά και συμμετάσχει σε ζωντανή παγκόσμια ιντερνετική διάλεξη με θέματα που αφορούν την υποβοηθουμένη αναπαραγωγή. Επίσης έχω παρουσιάσει αρκετές εργασίες σε παγκόσμια συνέδρια, μερικές από τις οποίες διακρίνονται για την πρωτοπορία τους.

Σκοπός μου είναι πάντα με μεγάλη αγάπη και ζήλο να βοηθάω τα άτεκνα ζευγάρια και να τους χαρίζω, «πάντα με την βοήθεια του Θεού» την πολυπόθητη αυτή χαρά της μητρότητας και πατρότητας που επιζητούν.  

Ο ιατρός Δημήτρης Κολέσκας, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησετο 1999. Το 2007 απέκτησε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας μετά από εξετάσεις στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, Αθήνα και έγινε επίσημο μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων του Ην.Βασιλείου ( M.R.C.O.G. ) μετά από εξετάσεις.

Το 2010 απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. ( Certificate of Completion of Training, General Medical Council number 6050189 ). Το 2009 εξειδικεύτηκε στην υψηλού επιπέδου λαπαροσκόπηση στο νοσοκομείο Royal Victoria Infirmary, Newcastle, όπου και πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό λαπαροσκοπικών και υστεροσκοπικών επεμβάσεων. Benign Gynaecological Surgery: Laparoscopy, R.C.O.G. Το 2010 εξειδικεύτηκε στη διευρεύνηση και θεραπεία του υπογόνιμου ζευγαριού και την ενδοκρινολογία της αναπαραγωγής στο Newcastle Fertility Centre for Life. Κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσής του πραγματοποίησε μεγάλο αιθμό θεραπειών υπογονιμότητας και λαπαροσκοπικά χειρουργεία αναπαργωγής.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στη ψυχολογική υποστήριξη των ζευγαριών σε συνεργασία με τη ψυχολόγο της ομάδας. Sub-fertility and Reproductive Endocrinology, R.C.O.G.Το 2011 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και δημιούργησε το ιδιωτικό του ιατρείο ενώ αμέσως ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Κέντρο Βιογενετικής για να προσφέρει τόσο τις γνώσεις του όσο και την εμπειρία του, στα ζευγάρια που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν.

Η κ Ευφροσύνη Κεσοπούλου Ph.D. είναι συνεργάτης και επιστημονικά υπεύθυνη του εργαστηρίου της ΒΙΟΓΕΝΕΤΙΚΗΣ από τον Ιούλιο του 2016. Η υπεύθυνη εργαστηρίου της ΒΙΟΓΕΝΕΤΙΚΗΣ Ευφροσύνη Κεσοπούλου αποφοίτησε από το τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1988. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Sheffield, UK όπου έκανε τη διδακτορική της διατριβή στην αναπτυξιακή βιολογία και ειδικότερα στην ανδρική υπογονιμότητα ως υπότροφος της Ε.Ε.

Μετά την ολοκλήρωση και απονομή του διδακτορικού τίτλου Ph.D. το 1994, προχώρησε σε μεταδιδακτορική έρευνα σε συνεργασία με το τμήμα Μοριακής Βιολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Εκπαιδεύτηκε στις μεθόδους της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΙΥΑ) στην μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης του Sheffield.

Κατόπιν εργάστηκε, αρχικά ως εμβρυολόγος και αργότερα ως Senior εμβρυολόγος, στη μονάδα του νοσοκομείου Leeds General Infirmary, Leeds. Στη μονάδα αυτή αδειοδοτήθηκε από το Human Fertilisation and Embryology Authority (HFEA, UK) για τη διενέργεια μικρογονιμοποίησης (ICSI). Από την επιστροφή της στην Ελλάδα το 2001 και ως σήμερα συνεργάστηκε με μεγάλο αριθμό μονάδων ΙΥΑ. Επίσης έχει συμμετάσχει ως επισκέπτης καθηγητής σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών Ελληνικών Πανεπιστημίων και ως ειδικός στα ετήσια σεμινάρια σπέρματος της Ευρωπαϊκής Εταιρία για την Ανθρώπινη Αναπαραγωγή κ Εμβρυολογία (European Society for Human Reproduction and Embryology – ESHRE).

Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό εργασιών σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά καθώς και βιβλία. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιριών και έχει διατελέσει μέλος επί δυο θητείες του προεδρείου της Πανελλήνιας Ένωσης Κλινικών Εμβρυολόγων. Είναι πιστοποιημένη Senior Κλινικός Εμβρυολόγος από την ESHRE.

Ο Μάρκος Παχουνδάκης είναι αναισθησιολόγος

Η Έντα Μπάκα αποφοίτησε από το Τμήμα Μαιευτικής Αθήνας το 2012, με βαθμό πτυχίου « Λίαν Καλώς » 7,52. Ολοκλήρωσε τη διπλωματική της εργασία με θέμα « Αντισύλληψη και Τεχνητή έκτρωση » με βαθμό « Άριστα » 9/10.

Μετά το πέραςτης πρακτικής της άσκησης στο Π.Γ.Ν Αλεξάνδρα τον Οκτώβριο του 2012, συνέχισε σε έμμισθη θέση μαίας στο Μαιευτικό, Γυναικολογικό & Χειρουργικό Κέντρο ΛΗΤΩ στην Αθήνα, την περίοδο 2013-2014. 

Αποτελεί μέλος της ομάδας του Κέντρου Βιογενετικής από τον Οκτώβριο του 2014.

Η κα.Μπάκα είναι υπεύθυνη μαία θεραπειών υπογονιμότητας που πραγματοποιούν οι ειδικοί ιατροί γονιμότητας στο Κέντρο Βιογενετικής. Είναι μέλος του συλλόγου Μαιών – Μαιευτών της Αθήνας.

Η Καργάκου Δήμητρα – Ευγενία αποφοίτησε από το τμήμα Μαιευτικής Αθηνών το 2009, με βαθμό Λίαν Καλώς 7.8 , έχοντας κερδίσει Κρατική Υποτροφία από το ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ κατά το 3Ο ακαδημαϊκό έτος 2005-2006.

Η Διπλωματική της εργασία με θέμα «Διαγνωστική και Θεραπευτική προσέγγιση των εξαρτηματικών όγκων» διακρίθηκε και αξιολογήθηκε με βαθμό Άριστα 8.5 . Η πρακτική της άσκηση ολοκληρώθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Άμφισσας και Κέντρο Υγείας Ιτέας (2007-2008 ). 

Συνέχισε με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, «ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ» με βαθμό Λίαν Καλώς (8.0.) Από το 2014 έως το 2016 εργάστηκε ως ΜΑΙΑ Νοσηλευτικού Ορόφου , Μαία στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών ( ΜΕΝΝ ) της Ιδιωτικής Γυναικολογικής Μαιευτικής Κλινικής ΡΕΑ , και εν συνεχεία (2016-2020 ) δραστηριοποιήθηκε με μεγάλο ζήλο ως Μαία , στην Μονάδα Γονιμότητας της Κλινικής ΡΕΑ ( ΡΕΑ IVF ) . Τον 2010 διορίστηκε ως Επικουρική Mαία στο ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ Νοσοκομείο Αθηνών. 

Αποτελεί μέλος της ομάδας του Κέντρου Βιογενετικής από τον Οκτώβριο του 2021. Η κα. Καργάκου είναι υπεύθυνη Μαία θεραπειών υπογονιμότητας που πραγματοποιούν οι ειδικοί ιατροί γονιμότητας στο Κέντρο Βιογενετικής. Είναι μέλος του συλλόγου Μαιών – Μαιευτών της Αθήνας.

Η Μπούζα Αθηνά αποφοίτησε απο το ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ το 2016 , ως Βοηθός Μαιευτικής – Νοσηλευτικής . Ολοκήρωσε την πρακτική της άσκηση στο νοσοκομείο “METROPOLITAN” , καθώς και στα μαιευτήρια “ΙΑΣΩ” και “ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ” .

Έχει ενταχθεί στην ομάδα του Κέντρου Βιογενετικής απο το 2018 ως υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης , καθώς και βοηθός της μαίας Έντα Μπάκα , υπεύθυνη θεραπειών γονιμότητας του Κέντρου Βιογενετικής. Παρακολουθεί συστηματικά συνέδρια με θέμα τόσο την γυναικολογία – μαιευτική , όσο και την υπογονιμότητα.

Χώροι