Βασ. Σοφίας 50, Αθήνα, 11528

Τηλ.:210 7211789 / Κινητό: 6945 396950 / Φαξ: 210 7291491

Συμβουλές πριν την θεραπεία

Πριν την έναρξη της θεραπείας καλό είναι να γνωρίζετε τα εξής :

Διατροφή
Θα πρέπει να ακολουθείται μία ισορροπημένη διατροφή αποτελούμενη από πρωτεΐνες (π.χ. γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέας, ψάρι ή αυγά και παράγωγά τους), υδατάνθρακες, καθώς και φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
Η ύπαρξη πολύ αυξημένου (BMI >27) ή πολύ μειωμένου σωματικού βάρους (< 18,5) μπορεί να παρέμβει αρνητικά στη διάρκεια της θεραπείας και συνίσταται η ρύθμιση του βάρους πριν την έναρξη αυτής.

Νερό
Πολύ σημαντική είναι και η πρόσληψη πολλών υγρών στην διάρκεια της ημέρας η οποία συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και την εύρυθμη λειτουργία του.

Περιορισμός καφεΐνης
Μεγάλες ποσότητες καφεΐνης μπορούν να επηρεάσουν το σπέρμα και να μειώσουν πολύ την ικανότητα μιας γυναίκας να συλλάβει. Προσοχή η καφεΐνη δεν περιέχεται μόνο μέσα στον καφέ αλλά και σε άλλα προϊόντα όπως τσάι, σοκολάτα (γάλακτος και μαύρη ημίγλυκη), το ρόφημα κακάο, το σοκολατούχο γάλα ακόμη και σε αναψυκτικά τύπου cola.

Κάπνισμα
Είναι αποδεδειγμένο πως το κάπνισμα επηρεάζει άμεσα τη γονιμότητα, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Συνίσταται λοιπόν και οι δύο σύντροφοι να έχουν σταματήσει εντελώς το κάπνισμα πριν την έναρξη της θεραπείας.

Αλκοόλ
Ένα περιστασιακό ποτό είναι ακίνδυνο αλλά η υπερβολική χρήση αλκοόλ μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρη τη διαδικασία.

Υγιεινή γεννητικών οργάνων
Είναι σημαντικό και οι δύο σύντροφοι να διατηρούν καλή υγιεινή στην περιοχή των γεννητικών οργάνων ώστε να αποφευχθεί τυχόν μόλυνση. Μια μόλυνση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποτυχία της προσπάθειας.

Άγχος
Η διατήρηση χαμηλών επιπέδων άγχους θεωρείται ιδανική. Το υπερβολικό άγχος μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του ζευγαριού να αντιμετωπίσει την πνευματική και σωματική ένταση της θεραπείας. Εφόσον το άγχος δεν μπορεί να μετρηθεί ποσοτικά, είναι δύσκολο να καθοριστεί τι βαθμός άγχους μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία της θεραπείας. Η επικοινωνία με τους ειδικούς συμβούλους ή άλλα μέλη του προσωπικού του κέντρου μας , θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με την διαδικασία και κατά συνέπεια να μειωθεί το άγχος.

Άσκηση
Μέσω της φυσικής άσκησης αναπτύσσεται ευεξία, ευημερία και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι σημαντικό λοιπόν,  πριν την έναρξη της θεραπείας να βρίσκεστε σε καλή φυσική κατάσταση μέσω ήπιας άσκησης που θα βοηθήσει στην εν γένει σωματική σας υγεία. Η έντονη σωματική άσκηση μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα!